Iolanda Petrescu se reîntoarce la Bolshoi Ballet Academy pentru obținerea certificatului de profesor Level B ~ Ballet Art
  • ro
  • en

Iolanda Petrescu se reîntoarce la Bolshoi Ballet Academy pentru obținerea certificatului de profesor Level B

Iolanda Petrescu se reîntoarce la Bolshoi Ballet Academy pentru obținerea certificatului de profesor Level B

Fondatorul Școlii de dans Ballet Art se va reîntoarce, în luna august, la New York pentru a-și continua pregătirea în cadrul prestigioasei Bolshoi Ballet Academy. Ea va obține în urma acestui nou nivel de pregătire certificatul de profesor Level B. Stagiul de pregătire vine pentru a definitiva poziția de excelență în formarea tinerelor talente pentru a ajunge pe cele mai importante scene ale lumii. În cadrul programului Level B, Iolanda va urma cursuri avansate de predare a baletului clasic, fiind singura balerină din România care deține un certificat de profesor Bolshoi. Anul trecut Iolanda Petrescu a absolvit cursurile aceleiași academii, obținând diploma de profesor Level A.

Programul de certificare intensiv, ”Metode de predare a dansului clasic”, include cursuri avansate si pregătire individuală concepute într-o manieră interactivă ce îmbină teoria cu partea practică. Training-ul este structurat pe trei niveluri: A, B și C, iar Iolanda va urma nivelul B. Conceput pentru profesorii care au o experiență profesională vastă, programul include studierea unor metode practice de predarea a baletului clasic care cuprind mișcări complexe, cursuri interactive, lecții demonstrative și sesiuni de discuții. La finalul programului, Iolanda Petrescu va dobândi cunoștințe aprofundate despre dezvoltarea muzicalității, expresiei și personalității artistice a elevilor săi.

”Bolshoi nu inovează, ci apără o reputație de necontestat. Diferența pe care o simți în urma cursurilor de perfecționare este aceea dintre un pedagog și un master teacher”spune Iolanda Petrescu despre cursurile Bolshoi Ballet Academy .

În urma participării sale la Teacher Certification Level A, Iolanda Petrescu a implementat în România un program realizat conform celor mai performante tehnici in balet, Additional Program. Cunoscut sub numele de „programul prim-balerinelor”, acesta este fi predat unor grupe închise la care participă elevi care doresc să performeze într-o carieră în balet, pe cele mai importante scene ale lumii. Cursul este un excelent început pentru viitorii elevi ai Liceului de coregrafie.
Cu o îndelungată tradiție în pregătirea celor mai mari balerini, coregrafi și profesori, Academia de Balet Bolshoi a fost înființată cu peste 240 de ani în urmă. Curriculum său, bazat pe metoda Voganova este apreciat și recunoscut internațional. Bolshoi Ballet Academy este una dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume, cu siguranță locul în care orice dansator îți dorește să ajungă.

Ballet Art 2 August 2018

Conectează-te cu noi