”Frumoasa din Pădurea Adormită”, un spectacol de balet pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski
  • ro
  • en

Spectacol de balet ”Frumoasa din Pădurea Adormită”

Piotr Ilici Ceaikovski

Spectacole de balet repovestite de Iolanda Petrescu, pentru a fi înțelese mai ușor de copii.
Foto: Pixabay

A fost odată ca niciodată un împărat pe nume Florestan. Împăratul trăia într-un palat înalt, din piatră cenușie, și era căsătorit cu o împărăteasă frumoasă. Așa de frumoasă era împărăteasa, că la soare te puteai uita, dar la dânsa ba. Ar fi viețuit fericiți amândoi în palatul lor înalt, cu turnuri țuguiate, de se vedeau de peste mări și zări. Dar ceva le întuneca fericirea…

Nu aveau copii. Dar iată că, într-o zi, cea mai mare dorință a lor se împlinește. Frumoasa împărăteasă  rămase grea iar peste 9 luni, dădu naștere celei mai drăgălașe făpturi care pășise vreodată pe pământ: o fetiță cu buzele roșii și catifelate.  Micuța prințesă avea ochii albaștri ca zorelele dimineților de vară iar părul îi era negru și fin ca mătasea cea mai de preț. Vestea se răspândi cu viteza unui fulger, în toată împărăția.

Au botezat-o Aurora. La botezul său, au fost invitați oaspeți de seamă din șapte împărății. La palat, era masă întinsă pentru a se cinsti cum se cuvine sărbătoarea botezului Aurorei, mai frumoasă ca raza cea dintâi a lunii… La o masă din colț, erau broderii, pietre scumpe, pahare de cleștar, tacâmuri din aur, mătăsuri. Toate erau rânduite pentru ursitoarele conduse de Zâna Liliac, fiecare ursitoare dăruindu-i Aurorei câte un dar pentru ca toate să-i meargă strună în viață.

Dar părinții uitară s-o invite pe Carabosse, zâna cea întunecată… Furioasă că nu a fost invitată, Carabosse dă năvală în sală cerând socoteală împăratului și împărătesei. Din răutate, zâna Carabosse o înțeapă pe Aurora cu un fus și îi prezice că va muri la cea de-a 16 aniversare. În încercarea de a îndepărta blestemul, Zâna Liliac reușește doar să-l schimbe: Aurora o să doarmă 100 de ani. Se va putea trezi doar dacă un prinț o va săruta.

Ballet Art 24 Ianuarie 2020

Conectează-te cu noi