Spectacole de balet repovestite pentru copii
  • ro
  • en
Carte

Cartea cuprinde spectacole de balet repovestite pentru copii și o poţi cumpăra de la Opera Română din Bucureşti.

Spectacol de balet Romeo și Julieta

“Așa de mult timp trecuse de când familiile Montague și Capulet își declaraseră război, că nici cei mai vârstnici locuitori ai Veronei nu-și mai aminteau de la ce li se trăsese. Se spune că, de câte ori membri ai familiilor rivale se întâlneau chiar și întâmplător pe stradă, de atâtea ori se ajungea la duel. Nici nu le mai trebuia un motiv de sfadă.

În zorii zilei, când nici cocoșii n-apucaseră să dea deșteptarea, Romeo Montague rătăcea pe străduțele înguste ale micului oraș italian. Oamenii nu deschiseseră încă obloanele, iar la geamuri nu pâlpâia niciun opaiț, semn că toți profitau de ultimele ore de somn.”

Spectacol de balet Anna Karenina

“Un cățel își făcuse de lucru pe peron cu o gheată desperecheată. O tot arunca de colo-colo, de parc-ar fi fost de gumă, făcând abstracție de călătorii care așteptau zgribuliți trenul care parcă nu mai ajungea. Nu era cu mult mai frig decât în alte zile, dar chiar și cea mai blândă iarnă rusească aduce cu sine săptămâni întregi de ger cumplit, nămeți și ape înghețate din mal în mal.

De cum o zăreau, nu-și mai puteau lua ochii de la frumoasa Anna Karenina, venită în gară să-și aștepte soțul plecat cu treabă. Fiecare gest al ei trăda distincție, iar mantoul croit după ultima modă de la Paris îi venea ca turnat. Nu se putea să-l lase indiferent nici pe tânărul ofițer Alexei Vronski, care se uită la ea, pe furiș, fermecat, câteva minute bune. “

Spectacol de balet Anna Karenina

poveste4
Spectacol de balet Frumoasa din pădurea adormită

“A fost odată ca niciodată un împărat pe nume Florestan. Şi împăratul era căsătorit cu o împărăteasă atâta de frumoasă, că la soare te puteai uita, dar la dânsa ba. O singură mâhnire le umbrea fericirea: nu aveau copii. Dar iată că, într-o zi, împărăteasa căzu grea. Peste nouă luni, dădu naştere celei mai drăgălaşe făpturi care păşise vreodată pe pământ: o fetiţă cu buzele roşii şi catifelate ca petalelele de trandafir, ochii albaştri ca zorelele dimineţilor de vară şi părul negru şi mătăsos.

La botezul Aurorei, căci aşa fu numită, fură invitaţi oaspeţi de seamă din şapte împărăţii. Şi, ca toate să-i meargă strună în viaţă, părinţii se îngrijiră să cheme şi un alai de ursitoare, în frunte cu Zâna Liliacului. Una singură fu omisă, întunecata Carabosse. Turbată de mânie că nimeni nu-şi amintise de ea, îşi jură să rămână de neuitat în istoria palatului.”

Spectacol de balet Don Quijote

“În Spania de demult, de la poalele Munților Toledo și până la văile râurilor Zancara și Jucar se întindea mănoasa provincie La Mancha. Într-unul dintre vechile conace își ducea zilele Don Quijote, un nobil cam într-o ureche, de multe ori luat în derâdere chiar și de propriii servitori. De când se lumina și până noaptea, târziu, la pâlpâitul ultimului ciot de lumânare, nu făcea altceva decât să citească romane cavalerești. Și le citea cu atâta pasiune, că ajunsese să se creadă el însuși părtaș la acțiune. De multe ori, visa cu ochii deschiși cum se luptă pentru onoarea prințeselor aflate în primejdie, cum pedepsește necruțător nedreptatea sau cum depășește cu vitejia lui Tristan tot felul de obstacole. Dar nu numai că se visa personaj de poveste, chiar se îndrăgostise cu naivitate de Dulcineea, o tânără domniță despre a cărei frumusețe răpitoare nu aflase decât din cărți.”

poveste3

Spectacolele de balet au fost repovestite pentru copii de Iolanda Petrescu.

Conectează-te cu noi